Γνωρίστε την Έλενα Μπάγιου

20 Years Caring About You

Γνωρίστε την Έλενα Μπάγιου

Από μικρό κορίτσι της άρεσε να φροντίζει και να περιποιείται τους συγγενείς και τους φίλους της. Τα παιδιά της γειτονιάς χαίρονταν κάθε φορά για τη ζωγραφική προσώπου και τα Σαββατόβραδα χαιρότανε με τις φίλες της, τα όμορφα πειράματα στο μακιγιάζ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Εκεί ολοκλήρωσε το 1993 τις σπουδές της αρχικά ως αισθητικός και make up artist. Ένα χρόνο αργότερα, αποφοίτησε και από την εκπαίδευση της ποδολογίας.

Εργάστηκε σε γνωστή γαλλική αλυσίδα αισθητικής του Yves Rocher στο Ludenscheid. Επίσης ήταν εξωτερικός συνεργάτης του πρακτορείου μοντέλων Model One στο Ντίσελντορφ, όπου παρείχε τις υπηρεσίες του μακιγιάζ στα μοντέλα.

Παράλληλα συνεργάστηκε με νοσοκομεία και γηροκομεία, όπου αντιμετώπιζε τα προβληματικά περιστατικά των κάτω άκρων.

Το 1994 εκπαιδεύτηκε ως θεραπεύτρια της μεθόδου για τα προβληματικά νύχια VHO OSTHOLD SPANGE PERFECT. Αργότερα, μετά από πολλές μετεκπαιδεύσεις στην ορθονυχία και στο διαβητικό πόδι, της δόθηκε και ο τίτλος της εκπαιδεύτριας της μεθόδου VHO.

Το 1995 αποφάσισε να κάνει τον δικό της επαγγελματικό χώρο στην πόλη που ζούσε, στο Λούντεσαϊντ.

Έδωσε τότε το όνομα MAGNIFIQUE (μαγικά) στο κατάστημα της, που δημιούργησε με πολύ μεράκι.

Η λαχτάρα της όμως και η αγάπη που είχε για την πατρίδα της, την κέρδισαν. Το 1998 επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα. Η κ. Μπάγιου κατάγεται από ένα πεδινό χωριό της Βέροιας. Ο έρωτας όμως την έφερε στην Δράμα, όπου το 2003 ξεκίνησε και πάλι δική της επαγγελματική δραστηριότητα με όνομα MAGNIFIQUE II.

Ινστιτούτο περιποίησης άκρων και μακιγιάζ,… έτσι ξεκίνησε τότε το κατάστημα της όπου πέρα από τις παροχές, ίδρυσε και μία ιδιωτική σχολή. Εκεί οι φοιτητές εκπαιδεύονταν στο μακιγιάζ, τα νύχια και σε εφαρμογές ποδολογίας.

Αντιπροσωπεύει την εταιρεία VHO στην Ελλάδα και λάμβανε για 10 χρόνια μέρος σε κλαδικές εκθέσεις και συνέδρια.

Το πόδι, το πόδι είναι όμως αυτό που αγάπησε περισσότερο από κάθε τι. Έτσι, τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τα προβληματικά άκρα, κυρίως των ποδιών.

«Η ανακούφιση που βλέπω στα μάτια των πελατών / ασθενών μου, μου δίνει δύναμη! Νιώθω εγώ η ίδια την ανακούφιση από τον πόνο… Θέλω να βοηθάω στον πόνο!» Μας λέει.

Πλέον εκπαιδεύει και παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες ποδολογίας στον χώρο της. Ταυτόχρονα συνεχίζει να διδάσκει ποδολογία σε δημόσια ΙΕΚ, σε ΙΕΚ του ΟΑΕΕΔ και στα ιδιωτικά ΙΕΚ Ακμή.