Υπηρεσίες

20 Years Caring About You

Υπηρεσίες

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΙΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό ανά διαστήματα να ελέγχετε την κατάσταση των ποδιών σας. Συχνά συναντάμε δυσλειτουργίες, αλλαγές στο σχήμα των δαχτύλων, πτώση μετατάρσιου, σύνδρομο Μόρτον και πολλά άλλα, τα οποία λόγω αλλαγής της θέσης του ποδιού προκαλούμε διάφορες πιέσεις και αυτόματα τραυματισμούς. Βλάβες στα νύχια προλαμβάνονται πού εύκολα όταν αναγνωρίζονται εγκαίρως.

ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ – ΜΥΚΗΤΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ελλαδα!… Λατρεμένη μου πατρίδα.

Πόση λαχτάρα, πόση αγάπη, πόση νοσταλγία… έτσι αποφάσισα να επιστρέψω το 1998 στην πατρίδα.

Μου έκανε εντύπωση η συχνότητα που συνάντησα τους πρώτους μήνες όταν ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα στην Ελλάδα μας.

Κλίμα θερμό και υγρό, θάλασσα και άμμος, ακόμα και το παιχνίδι με το λάστιχο στα μπαλκόνια και στις αυλές είναι μόνο λίγα από τα αίτια για την δημιουργία των μυκητών απολαμβάνοντας τα όμορφα καλοκαίρια στην Ελλάδα.

Επίσης τα αθλητικό παπούτσι, τα παπούτσια προστασίας, τα τακούνια, οι στενές μπότες και γενικά τα στενά και κακής ποιότητας παπούτσια είναι συχνά αιτία για να συναντήσουμε μύκητες νυχιών ή και δέρματος.

Αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα ακόμη και τα ποια δύσκολα περιστατικά!

ΤΟ  ΝΥΧΙ ΜΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ!!!

Ή ΑΛΛΙΩΣ… ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ

Είσαστε τυχεροί αν δεν σας έχει τύχει. Σίγουρα όμως θα το έχετε ακούσει.

Διάφορα μπορεί να είναι τα αίτια τα οποία προκαλούν ένα νύχι να πάρει μία λάθος κλήση και να μπει στο δέρμα. Πολύ επώδυνο, κάποιες φορές με πύον και έντονη φλεγμονή και δυστυχώς κάποιες φορές φτάνει στο χειρουργείο.

Τα περισσότερα περιστατικά που συναντάω στο θεραπευτήριο μου έχουν προκληθεί από λανθασμένο κόψιμο.

Καθημερινές όμως είναι και οι περιπτώσεις όπου τα νύχια από τη φύση τους έχουν μια πιο έντονη καμπυλωτή κλήση.

Μύκητες, εφηβικό πόδι και το νύχι της λεχώνας επίσης μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε μια τέτοια εμπειρία.

Ο σκοπός εδώ είναι να βοηθήσουμε και να πετύχουμε τη σωστή θέση του νυχιού.

Αυτό γίνεται τελείως ανώδυνα, με σωστό καθαρισμό και στήριγμα του νυχιού με ειδικές γάζες ή και την μοναδική μέθοδο της VHO το λεγόμενο “σιδεράκι”, το οποίο αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά από το 2006 στην διάθεση του αλλά και στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

Σάκχαρο!

Πήγατε σε διαβητολόγο και σε αγγειολόγο;

Διαβητικός Τύπου 1 ή Τύπου 2.

Σε κάθε περίπτωση οι ανάγκες των ποδιών είναι ιδιαίτερα μεγάλες, μιας και επηρεάζεται η κατάσταση από την μειωμένη αιμάτωση.

Απαιτείται υπεύθυνη και σωστή αντιμετώπιση.

Συχνές επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη είναι η νευροπάθεια και η αγγειοπάθεια. Προσβάλλει δυστυχώς πολύ συχνά τα κάτω άκρα. Λεπταίνει πολύ το δέρμα, προκαλεί ξηροδερμία και είναι πολύ συχνοί οι κάλοι και οι τραυματισμοί που συναντώ.

Ιδιαίτερη αντιμετώπιση για επούλωση σε έλκη και αλλαγές γάζας.

Προτείνω οπωσδήποτε εξέταση αρτηριοπάθειας, ψηφιακή αγγειογραφία και εξέταση νευροπάθειας σε ειδικό διαβητολόγο.

ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Τρέχετε; Σας αρέσει το γήπεδο και αγαπάτε την γυμναστική; Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Αθλείστε; Κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας.

Όμως προσοχή στα πόδια σας… κάψιμο και κνησμός είναι σίγουρα καταστάσεις που σας ενοχλούν. Κρύβετε και εσείς τα παπούτσια σας μόλις τα βγάλετε;

Δυσοσμία και εφίδρωση όπως και μύκητες νυχιών και δέρματος κάνουν τακτικά την εμφάνιση τους.

Βεβαίως και θα σας ανακουφίσω με έναν γενικό καθαρισμό.

Σας δίνω όμως και λίγες συμβουλές για το σπίτι και την καθημερινότητα σας.

Φοράτε μόνο βαμβακερές κάλτσες.

Να πλένετε και κυρίως να σκουπίζετε πάρα πολύ καλά τα πόδια σας. Βοηθάει πολύ και το λευκό οινόπνευμα. Προσέχετε ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα.

Να βάζετε πριν την προπόνηση ταλκ μέσα στην κάλτσα. Απορροφάει τον ιδρώτα και κρατάει το πόδι στεγνό.

Να ψεκάζετε τα πόδια σας με ειδικό σπρέι που δροσίζει το πόδι και ρυθμίζει την εφίδρωση. Επίσης καταπολεμά την κακοσμία τους.

Όποτε μπορείτε μην φοράτε κάλτσες…΄Θέλουν τον αέρα τους.

Προσοχή στα εφηβικά. Τα υποδήματα τύπου σταράκια να μην φοριούνται πολλές ώρες! Δεν ανάβουν μόνο τα πόδια, αλλά είναι και επικίνδυνα για τραυματισμό των νυχιών.

Προσέχουμε για να έχουμε.

ΚΑΛΟΙ – ΤΥΛΟΙ

Βοήθεια… μικρή επιφάνεια που εξέχει από το δέρμα, ο πόνος όμως που προκαλούν είναι πολύ έντονος.

Στενά παπούτσια, ανατομικές δυσλειτουργίες δακτύλων, πτώση μετατάρσιου κ.α. είναι συχνά τα αίτια για την δημιουργία τους.

Αντιμετωπίζονται ανώδυνα και έχουμε άμεση ανακούφιση.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Η μυρμηγκιά ή μυρμηκία ή μαντραβίτσα ή αστεράκι (wart) είναι ένα εξόγκωμα στο δέρμα που μοιάζει με άχρωμη κρεατοελιά. Παλιότερα στα χωριά, έλεγαν για τα αστεράκια που εμφανίζονταν στα χέρια “άμα μετράς τα αστέρια”. Η μυρμηγκιά προκαλείται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας από έναν ιό ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus, HPV).

Αυτή η οικογένεια ιών περιλαμβάνει πάνω από 150 στελέχη. Κάποιοι από αυτούς τους ιούς προκαλούν μυρμηγκιές και κάποιοι άλλοι κονδυλώματα.

Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί τύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηγκιές σε διάφορα σημεία του σώματος (οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηγκιές σε διαφορετικά σημεία). Ο ιός προκαλεί γρήγορο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά. Ο ιός που προκαλεί την μυρμηγκιά μεταδίδεται με την επαφή και προσβάλλει μόνο ανθρώπους χωρίς να μεταφέρεται σε ζώα.

Η μυρμηγκιά μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν ήδη μυρμηγκιά. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιθανότερο να προσβληθούν καθώς δεν έχουν αναπτύξει (ακόμη) αντισώματα κατά του ιού και έρχονται συχνότερα σε επαφή με άτομα που έχουν μυρμηγκιά. Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Όσοι κυκλοφορούν συχνά ξυπόλητοι στις πισίνες ξενοδοχείων, τις πλαζ, τα κολυμβητήρια, στις σάουνες των γυμναστηρίων και των κέντρων αδυνατίσματος περιλαμβάνονται στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» όχι μόνο για μυρμηγκιές αλλά και για μύκητες στα πόδια.

Η μυρμηγκιά εμφανίζεται συνήθως όταν υπάρχει μια μεγάλη σχισμή στο δέρμα ,τη στιγμή που το άτομο μολύνεται με τον ιό HPV ή σε περιοχές όπου το δέρμα εκτίθεται σε υπερβολική υγρασία, όπως τα ιδρωμένα πόδια (γι’ αυτό συχνά εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους που πηγαίνουν στην πισίνα). Μια σχισμή στο δέρμα μπορεί να προκληθεί από κοψίματα ή εκδορές από το ξύρισμα, την ονυχοφαγία και τις παρανυχίδες, το σκασμένο δέρμα και το έκζεμα.

Η μυρμηγκιά εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια, αλλά ενδέχεται να αναπτυχθεί και σε άλλα μέρη του σώματος όπως είναι το πρόσωπο. Το 50% των μυρμηγκιών εξαφανίζεται μέσα σε δύο χρόνια χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές και προκείμενου να εμποδίσετε την εξάπλωσή τους, θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε αμέσως και να αποφεύγετε την άμεση επαφή του δέρματος με άλλες μυρμηγκιές. Συχνά, η μυρμηγκιά επανεμφανίζεται και αυτό συμβαίνει όταν δεν λαμβάνονται τις σωστές προφυλάξεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΤΕΡΝΑΣ

Σκληρό δέρμα το οποίο πολλές φορές ανοίγει.

Συνοδεύεται από πόνο και αρκετές φορές ματώνει.

Με προσεκτικό καθαρισμό αντιμετωπίζουμε την περιοχή αυτή με ειδικές θεραπείες, όπως μία από αυτές είναι το μοναδικό παραφινόλουτρο, επαναφέρουμε την ελαστικότητα στο δέρμα.

Έτσι διατηρείται μαλακό και ενυδατωμένο.